My name is Marya Sutimi.
This blog is not meant to be read.
It is meant to be written.


More about me:
iWrite
iOverheard

History Expert

  • Ratih, salah satu sahabat saya sejak SMP yang sedang menempuh pendidikan S2 Psikologinya mengundang saya dan Dhea untuk psikotes di kelas praktikumnya dengan iming-iming konsumsi makan gratis. Yah, begitulah murahannya kami.
  • Sampai akhirnya,
  • M: "Ih, pengen Teh Kotak... Lama sih nunggu jadinya haus."
  • D: "Kalo aku pengen susu Bendera coklat. Beliin Tih, udah nunggu lama gini."
  • R: "Iya nanti abis psikotes aku beliin."
  • M: "Ga mau Tih, maunya sekarang, karna Teh Kotak itu best served when it's cold."
  • D: "Susu coklat juga."
  • R: "Iya, euh. Tapi ini konsumsi siapa yang jagain atuh?"
  • M: "Khan ada kita Tih, ga liat kita berdua duduk manis disini gini?!"
  • R: "Ih, ga bisa, ga bisa kalian yang jaga konsumsi."
  • Dan lalu Ratih pergi nyari yang jagain konsumsi, sementara kita berdua ngomel.
  • M: "Apaan ini? Masa semakin tingginya tingkat persahabatan, malah semakin berkurangnya kepercayaan mengenai makanan."
Maybe one day you’ll come back. Maybe you never will and that’ll suck, but you can’t keep doing this. The blame and the self-loathing and the bullshit. I can’t watch that. It makes me hate you for hating yourself. I don’t want to lose you. But I’d rather lose you if it means you’ll be happy. I think if you come back with me today, you’ll never be okay. And I’ll never be okay if you aren’t. I need to know that there’s a way for people like us to end up okay. I need to know that there even is such a thing as okay, maybe even good, and it’s out there and we just haven’t found it yet. There’s got to be a happier ending than this, here. There’s got to be a better story. Because we deserve one. You deserve one. Even if it doesn’t end with you coming back to me.
Katja MillayThe Sea of Tranquility (via hellyeahitsrandom)

(via makeblognotwar)

whitepaperquotes:

Handwritten by whitepaperquotes contributor Jenny 

So, I’ve been tagged by Uun, my sister on instagram to write about #20factsaboutme. I know I’m supposed to post it on instagram, but what the hell, I tend to write something like this way too long that it will bore all my Instagram followers. Not that I care. Haha. 

So, here we go! 

1. Instead of usual nickname for elder sister in Sundanese “Teteh”, I’ve got nickname “Ateh” from my parents.

Which I suspiciously believe it’s the abbreviation from “Aa” (elder brother in Sundanese) and “Teteh”. I have no Filipino blood, and my parents never even heard anything in Tagalog.

Read More

(via dawnbrita)

Date someone who would rather watch your favorite movie with you then go to a party on Friday night. Date someone who will share their food with you even though you said you didn’t want any. Date someone who will warm your hands in the winter and kiss your pink nose. Date someone who will text you they love you at 2am and at 9pm. Date someone who will let you change the station in the car when they’re driving. Date someone who can make you smile when you would rather die. Date someone who makes your insides feel like you’ve just downed a bottle of vodka. Date someone who makes you better.
Unknown (via halluzinogen)

(via letsrunawaayx)

taylorsterlingloves:

Goodnight, Sunday. #mywestelm #sundays

(via sweethomestyle)

And sometimes in life, I imagine, good things do happen. Most of the time, it’s the opposite, obviously. But I don’t think you should rule out the possibility that just occasionally chance might deal you a good card.
Sebastian Faulks, Engleby (via misswallflower)

(via theferrerocello)

drxgonfly:

Tanjung Benoa and Nusa Dua, Bali, Indonesia (by Bryan Doty)

Dear Mr. President, look at the picture, beautiful isn’t it? Are you still going to ruin it? Sincerely, your stupid but care-about-it citizen.

(via dustodust)

"Night and the day, when united, bring forth the beautiful light."

(Victor Hugo)

Judul dari postingan saya kali ini terinspirasi dari salah satu buku yang direview oleh salah satu senior saya, Kak Mahel di blognya. Walaupun saya belum pernah baca bukunya, tapi buat yang tertarik mungkin bisa langsung beli bukunya kalo ngga baca blog dari penulis buku tersebut disini. Saya sendiri walaupun belum baca, tapi karna judul postingan ini terinspirasi dari mereka merasa mereka berhak untuk mendapat kredit disini. 

Anyway, saya sendiri insya allah sedang dalam tahap rencana menuju jenjang pernikahan sama seseorang yang berasal dari ras Kaukasian. Dan walaupun saya bukan seseorang yang terobsesi untuk menikah dengan bule seperti beberapa orang yang saya kenal, tapi sedikit banyak saya tau bagaimana berpacaran dengan orang-orang pemegang paspor non-Indonesia. 

Postingan ini juga terinspirasi dari obrolan saya beberapa lalu sama Zeva, yang waktu ngobrol soal kisah percintaan kami yang sempet dibikin galau sama para lelaki non-Indonesia, Zeva mengatakan satu hal yang saya amini saat itu juga, “Tapi entah sugesti atau gimana, sekali pernah pacaran sama foreigner, agak berasa canggung ga sih once we have to deal with Indonesian guys?”

Read More

(via undarling)